pensiveowl wrote:I need help with this problem - can someone pls help solve it - thanks

## Search found 954 matches

- Thu Jul 21, 2011 2:29 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

- Wed Jul 06, 2011 5:58 am
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

Fig 1 => 1 Fig 2 => 5 = 4 + 1 Fig 3 => 13 = 9 + 4 Fig 4 => 25 = 16 + 9 Fig 5 => 41 = 25 + 16 Fig n => n^2 + (n - 1)^2 Fig 87 => 87^2 + 86^2 = 14965 ovals If number of ovals is 5305 Take the average of n^2 and (n-1)^2 = 5305/2 = 2652.5 Square root of 2652.5 = 51.5 n is the next whole number > 51.5 (n...

- Mon Jul 04, 2011 12:17 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

Please help to solve the following question. Thanks. Sam went shopping at a department store. He spent 1/5 of his money on a soft set and $800 on a washing machine. Later, he spent 1/8 of his remaining amount on dining table. If the amount of money left was $100 more than half of the amount he had ...

- Fri Jul 01, 2011 3:21 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

Need some engligtenment on this answer. In Total number of parts the figure has is 2 + 9 = 11 units Why does it used 9 instead of 8 with minus 1 for Z? Confusing because they used 2 for X (which is minus 1 instead of 3). :? Thanks for your kind assistant. http://i53.tinypic.com/cltf5.jpg http://i52...

- Fri Jul 01, 2011 8:31 am
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

Can someone help for this question. Thanks. Candle A and Candle B are of the same length. Candle A, Which is broader, can burn for 5h while Candle B, the thinner candle, can burn for 4h. If both candles are lighted at the same time, how long does it take for Candle A to be twice as long left as Can...

- Thu Jun 30, 2011 5:51 pm
- Forum: Primary 3
- Topic: Q&A - P3 Math
- Replies:
**2984** - Views:
**549009**

### Re: Q&A - P3/P4 - Math

please help me on this Qns jean's age was 3/4 lily's age 20 years ago. jean's age was 7/9 lily's age 16 years ago. how old is lily now?? TIA :?: 20 yrs ago Diff in age = 4u – 3u = 1u 16 yrs ago Diff in age = 9p – 7p = 2p Difference in age between 2 persons is always the SAME . 1u = 2p 3u + 4 = 7p 6...

- Mon Jun 20, 2011 8:33 pm
- Forum: Primary Schools - Academic Support
- Topic: Tutor MathsGuru: Ask me for your burning Maths questions!
- Replies:
**4377** - Views:
**701550**

### Re: Tutor MathsGuru: Ask me for your burning Maths questions

Q2)

Number of households : number of computers = 3:5

5 = 2 + 2 + 1 = ( 1 x 2) + ( 1 x 2) + ( 1 x 1)

For every 3 households, 2 households have 2 computers each and the remaining household has 1 computer.

Fraction of household that have 1 computer

= 1/3

Number of households : number of computers = 3:5

5 = 2 + 2 + 1 = ( 1 x 2) + ( 1 x 2) + ( 1 x 1)

For every 3 households, 2 households have 2 computers each and the remaining household has 1 computer.

Fraction of household that have 1 computer

= 1/3

- Fri Jun 17, 2011 7:44 am
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

When distance is fixed; speed and time are inversely proportional. Speed ratio => 80 : 60 = 4 : 3 Time ratio => 3: 4 4u – 3u = 1u = (3/4 – 1/3) = 5/12 hrs Total distance = 80 x 3 x 5/12 = 100km Time taken when speed is 90km/hr = 100/90 = 10/9 hrs I like this shorter approach! :imcool: Glad you like...

- Thu Jun 16, 2011 4:31 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

When distance is fixed; speed and time are inversely proportional.

Speed ratio => 80 : 60 = 4 : 3

Time ratio => 3: 4

4u – 3u = 1u = (3/4 – 1/3) = 5/12 hrs

Total distance = 80 x 3 x 5/12 = 100km

Time taken when speed is 90km/hr = 100/90 = 10/9 hrs

Speed ratio => 80 : 60 = 4 : 3

Time ratio => 3: 4

4u – 3u = 1u = (3/4 – 1/3) = 5/12 hrs

Total distance = 80 x 3 x 5/12 = 100km

Time taken when speed is 90km/hr = 100/90 = 10/9 hrs

- Mon Jun 13, 2011 5:16 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**17002** - Views:
**2152021**

### Re: Q&A - PSLE - Math

Glad that you liked it. There is a another area qn in the other thread that can be solved as follows. http://i56.tinypic.com/ixb4ed.gif I remembered this question. Your previous solution used the concept of similar triangles. Thank you for coming up with an alternative solution. :smile: However, th...