## Search found 738 matches

- Sat Aug 27, 2016 6:54 pm
- Forum: Primary 5
- Topic: Q&A - P5 Math
- Replies:
**7005** - Views:
**762874**

### Re: Q&A - P5 Math

We will compare the difference in value if they are the same quantity. So we take away 12 coins of 50c, value at $6, to make the quantity the same. Now with same number of coins each, difference in value = 21-6= $15 Difference of one 50c & one 20c is $0.30 Number of 20c coins = 15/0.3 = 50 A) number...

- Wed Aug 24, 2016 11:28 am
- Forum: Secondary Schools - Selection
- Topic: DSA 2016
- Replies:
**2876** - Views:
**743435**

### Re: DSA 2016

Hi all, I'm just curious who will stand a better chance to get into school X (assume heavily sought after) - Kid 1 on WL and puts school X as 1st choice (does not exercise his 2nd choice) vs Kid 2 with CO and places X as 2nd choice (his 1st choice is WL). The kid with CO will have priority over the...

- Sun Aug 21, 2016 3:45 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Hi pls help. This question is from eph preparing for psle maths. A pie chart shows how a sum of money was shared among four men. (Sorry have problem posting the pie chart). Max 25% of pie chart John 30% of pie chart Bobby unknown % Ivan unknown % Ivan's share was 70% more than Bobby's share. If the...

- Wed Aug 17, 2016 8:02 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Hi, the following question is from CHIJ Prelim maths 2015. Q16. A fruit stall owner had some pears, apples and oranges. For every 2 pears, there were 3 apples. For every 9 apples, there were 5 oranges. 36 pears were rotten and thrown away. Then 1/5 of the remaining fruits were pears. How many fruit...

- Wed Aug 17, 2016 7:29 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Need assistance in the following question Q1. CHIJ Prelim Maths 2015 Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil. Cat bought twice as many pencils as pens. she spent a total of $53.60. She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils. HOw many pens did Cat buy? I used Units X Value method ...

- Wed Aug 17, 2016 12:46 am
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Can anyone help me with this? Thanks! http://i66.tinypic.com/ju7j1c.png Shaded area = Area of big circle + Area of Small Circle - the two right angle triangle Big Circle = 3.14 x 6 x 6 = 113.04 Small Circle = 3.14 x 3 x 3 = 28.26 2 triangles = 12 X 6 = 72 Shaded area= 113.04 + 28.26 - 72 = 69.3 cm2

- Tue Aug 16, 2016 5:51 pm
- Forum: Primary 5
- Topic: Q&A - P5 Math
- Replies:
**7005** - Views:
**762874**

### Re: Q&A - P5 Math

My apologies for reading the question wrongly. I had reference to the wrong total when it was suppose to be for total of pandan only.chloecube wrote:school teacher just got back that a) answer is 11/14

thks alfretztay

- Mon Aug 15, 2016 9:31 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Hi , pls help on the below . The ratio of Alvin's savings to Bernard's savings was 3:11 after Alvin gave 1/10 of his savings to Bernard . Both later spent the Same amount of money at a book fair . In the end, the ratio of Alvin's Savings to Bernard's savings became 1:9 and Bernard had $264 More tha...

- Mon Aug 15, 2016 9:02 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

A repeated pattern is formed using 4 letters A, B, C and D. The first 16 letters are as follow. A B C D D C B A A B C D D C B A How many 'D' are there in the first 125 letters? The pattern repeats after 8 characters. i.e ABCDDCBA 125/8 = 15 + 5/8 This means there are 15 sets of ABCDDCBA Plus the fi...

- Mon Aug 15, 2016 8:53 pm
- Forum: Primary 6 & PSLE
- Topic: Q&A - PSLE Math
- Replies:
**16955** - Views:
**2448239**

### Re: Q&A - PSLE Math

Fruit seller has some apples and pears. If he sells twice as many pears as the apples, he would have 207 apples left when all pears are sold. If he sells twice as many apples as the pears, he would have 72 apples left when all pears are sold. a) How many pears does the fruits seller have? b) Mrs Ta...