vk2kv wrote:John spent $585 on some tools and 3/4 of his remaining money on a tv set. If he had 2/9 of the oriiginal sum of money left, how much money did he have at first?

Please help. Thank you.

## Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

Hi

Can anyone help me with this question? TIA!!!

Kumar, Suling and Taufik had 840 stickers in all. Kumar gave 15 stickers to Suling and 32 stickers to Taufik

In the end, Kumar had thrice as many stickers as Suling and Suling has half as many stickers as Taufik.

How many fewer stickers did Taufik have than Kumar at first?

Ming and Yang each received the same amount of pocket money every day. They both spent some money on

food and saved the rest. Ming saved $2 more than Yang each day. When Ming saved $96, Yang only saved

$72. How many days did Ming take to saved $96?

Can anyone help me with this question? TIA!!!

Kumar, Suling and Taufik had 840 stickers in all. Kumar gave 15 stickers to Suling and 32 stickers to Taufik

In the end, Kumar had thrice as many stickers as Suling and Suling has half as many stickers as Taufik.

How many fewer stickers did Taufik have than Kumar at first?

Ming and Yang each received the same amount of pocket money every day. They both spent some money on

food and saved the rest. Ming saved $2 more than Yang each day. When Ming saved $96, Yang only saved

$72. How many days did Ming take to saved $96?

- StillThinking
- BlueBelt
**Posts:**458**Joined:**Sat Oct 03,**Total Likes:**7

### Re: Q&A - P5 Math

1.mumof8 wrote:Hi

Can anyone help me with this question? TIA!!!

Kumar, Suling and Taufik had 840 stickers in all. Kumar gave 15 stickers to Suling and 32 stickers to Taufik

In the end, Kumar had thrice as many stickers as Suling and Suling has half as many stickers as Taufik.

How many fewer stickers did Taufik have than Kumar at first?

Ming and Yang each received the same amount of pocket money every day. They both spent some money on

food and saved the rest. Ming saved $2 more than Yang each day. When Ming saved $96, Yang only saved

$72. How many days did Ming take to saved $96?

This is on Total Unchanged

In the end,

K=3u

S=1u

T=2u

At first,

K=3u+15+32

S=1u-15

T=2u-32

Total Units=3u+1u+2u=6u

6u=840

1u=840÷6=140

2u=140×2=280

3u=140×3=420

T(At First)=280-32=248

S(At First)=420+47=467

Diff=467-248=219

Ans:219

2.

96-72=24

24÷2=12

Ans:12

### Re: Q&A - P5 Math

need help on this.

I didn't have the question with me now, but the question is roughly like that

84 scouts are going on a camping trip. the food they have are enough to last the 84 scouts for 12 days

on the camping day, 21 scouts did not turn up, assuming that each scout take the same amount of food. how many days can the food last the remaining scouts

TIA!

I didn't have the question with me now, but the question is roughly like that

84 scouts are going on a camping trip. the food they have are enough to last the 84 scouts for 12 days

on the camping day, 21 scouts did not turn up, assuming that each scout take the same amount of food. how many days can the food last the remaining scouts

TIA!

### Re: Q&A - P5 Math

Hi chloecubechloecube wrote:need help on this.

I didn't have the question with me now, but the question is roughly like that

84 scouts are going on a camping trip. the food they have are enough to last the 84 scouts for 12 days

on the camping day, 21 scouts did not turn up, assuming that each scout take the same amount of food. how many days can the food last the remaining scouts

TIA!

Good Morning

In this scenario, we are talking about inverse proportion which means when one quantity increases, the other quantity decreases .When one quantity decreases, the other increases.

For this question, when number of scouts increases, then quantity of food decreases .When number of scouts decreases, then quantity of food increases.

Amount of food ----- 84*12 (based on 84 scouts for 12 days)

21 scouts did not turn up, so we have 63 scouts.

Now, we are expecting the original amount of food to last longer due to the reduced number of scouts.

Number of days the food can last ----- (84*12)/63 ----- 16

Hope this helps.

Best wishes

### Re: Q&A - P5 Math

Hi Tianzhu! so nice to see you again

thks for the help all these years

thank you and wishing you a very Happy Lunar New Year

thks for the help all these years

thank you and wishing you a very Happy Lunar New Year

### Re: Q&A - P5 Math

Hi chloecubechloecube wrote:Hi Tianzhu! so nice to see you again

thks for the help all these years

thank you and wishing you a very Happy Lunar New Year

Good Morning.

You're welcome.

Good Health, and a Happy Chinese New Year.

Best Wishes

- chickenlittle
- OrangeBelt
**Posts:**81**Joined:**Wed Jun 24,

### Re: Q&A - P5 Math

Hi, can pls help me solve this question:

In a bowling game, 5 points were awarded for knocking down each red pin and 4 points for each blue pin. Peter managed to knocked down an equal number of pins and scored 108 points. How many red pins did he knocked down?

In a bowling game, 5 points were awarded for knocking down each red pin and 4 points for each blue pin. Peter managed to knocked down an equal number of pins and scored 108 points. How many red pins did he knocked down?