## Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

Hi SugaLaydeeSugaLaydee wrote:Hi, need help with this question below..

There were some square tiles and triangular tiles in a box. The ratio of the number of square tiles to the number of triangular tiles was 3:8. When Paul put 79 square tiles into the box and remove 106 triangular tiles, the number of square tiles and triangular tiles became equal. How many tiles were there in the box at first?

Good Evening.

Hope this helps.

Best wishes

### Re: Q&A - P5 Math

tianzhu wrote:Hi tankeetankee wrote:Qns

The ratio of number of $1 coins to 50cents coins is 2:5

After exchanging 140 50cents coins into $1 coins, the ratio of number of $1 coins to 50cents coins is 5:2

how many 50cents coins are there in the first place?

Good Morning.

Please refer to this similar question as an example.

Hope this helps.

Best wishes

got it.

thanks

### Re: Q&A - P5 Math

Hi please help and also thanks in advance.

In class 5A, there were 1/2 as many girls as boys. In class 5B , there were 1/3 as many boys as girls. The number of boys in class 5B was 2/3 as many as the number of girls in class 5A. There were 32 pupils in class 5B.

A) express the number of pupils in 5B as a fraction of the number of pupils in 5A

B) after some boys were transferred from 5A to 5B , there were 1/2 as many of 5B boys as the number of 5B girls. How many pupils were there in class 5B after the transfer ?

In class 5A, there were 1/2 as many girls as boys. In class 5B , there were 1/3 as many boys as girls. The number of boys in class 5B was 2/3 as many as the number of girls in class 5A. There were 32 pupils in class 5B.

A) express the number of pupils in 5B as a fraction of the number of pupils in 5A

B) after some boys were transferred from 5A to 5B , there were 1/2 as many of 5B boys as the number of 5B girls. How many pupils were there in class 5B after the transfer ?

### Re: Q&A - P5 Math

Please help.

Nordin always saves 1/3 of his salary.He gives 3/8 of the remainder to his parents and spends the rest which is $825.

Find the ratio of the sum of money Nordin saves to the sum of money he gives to his parents.

How to explain to a child?

Nordin always saves 1/3 of his salary.He gives 3/8 of the remainder to his parents and spends the rest which is $825.

Find the ratio of the sum of money Nordin saves to the sum of money he gives to his parents.

How to explain to a child?

### Re: Q&A - P5 Math

SOS! Pls help.

At a bakery, a mango cake costs $25 and a walnut cake costs 3/5 as much as a mango cake.

On a certain day, the sale of mango and walnut cakes amounted to $1150.

Walnut cakes made up 7/12 of the cakes sold.

(a) What is the cost of a walnut cake ?

(b) How many mango cakes were sold that day ?

At a bakery, a mango cake costs $25 and a walnut cake costs 3/5 as much as a mango cake.

On a certain day, the sale of mango and walnut cakes amounted to $1150.

Walnut cakes made up 7/12 of the cakes sold.

(a) What is the cost of a walnut cake ?

(b) How many mango cakes were sold that day ?

### Re: Q&A - P5 Math

Help!

A group of people met at a party. Each person shook hands with everyone else. Mr Ong shook hands with 4 times as many men as women and Mrs Ong shook hands with 5 times as many men as women. How many women were there at the party ?

A group of people met at a party. Each person shook hands with everyone else. Mr Ong shook hands with 4 times as many men as women and Mrs Ong shook hands with 5 times as many men as women. How many women were there at the party ?

### Re: Q&A - P5 Math

jo-jed wrote:Please help.

Nordin always saves 1/3 of his salary.He gives 3/8 of the remainder to his parents and spends the rest which is $825.

Find the ratio of the sum of money Nordin saves to the sum of money he gives to his parents.

How to explain to a child?

5 units -> 825

1 unit -> 825/5=165

Parents : 3 units -> 3*165=495

Savings : 4 units -> 4*165=660

660 : 495 = 4:3

- homeworkgurusg
- YellowBelt
**Posts:**20**Joined:**Mon Apr 28,

### Re: Q&A - P5 Math

Hi here is the solution:ttlkbs wrote:SOS! Pls help.

At a bakery, a mango cake costs $25 and a walnut cake costs 3/5 as much as a mango cake.

On a certain day, the sale of mango and walnut cakes amounted to $1150.

Walnut cakes made up 7/12 of the cakes sold.

(a) What is the cost of a walnut cake ?

(b) How many mango cakes were sold that day ?

(a) 25x3/5=15

(b) Walnut : Mango = 7:5

7x15=105

5x23=125

105+125=230

1150÷ 230=5

No. of Mango sold: 5x5=

**25**

(no. of walnut: 7x5=35)

Cheers,

<<Mod's Note - URL removed - pls comply with our forum's ad posting rules. Thank you>>

### Re: Q&A - P5 Math

Please help and thank in advance

Gina went shopping at a XYZ department store. She spent 1/5 of her money on an electric oven and $786 on a washing machine. Later, she spent 1/8 of her remaining amount on a refrigerator. If the amount of money left was $68.35 more than half of the amount she had at first, how much money did Gina have at first?

Gina went shopping at a XYZ department store. She spent 1/5 of her money on an electric oven and $786 on a washing machine. Later, she spent 1/8 of her remaining amount on a refrigerator. If the amount of money left was $68.35 more than half of the amount she had at first, how much money did Gina have at first?