## Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

Please can someone please help with this question please..Thanks so much in advance.

[IMG]http://i58.tinypic.com/2dtdj4j.jpg[/IMG]

http://i58.tinypic.com/2dtdj4j.jpg

[IMG]http://i58.tinypic.com/2dtdj4j.jpg[/IMG]

http://i58.tinypic.com/2dtdj4j.jpg

### Re: Q&A - P5 Math

belnanna wrote:Please can someone please help with this question please..Thanks so much in advance.

http://i58.tinypic.com/2dtdj4j.jpg

Area of big rectangle - area(A) - area(B) - area(C)

### Re: Q&A - P5 Math

A : B + C -> 2:3 or 12:18 (total 30u)Sruthi wrote: - please help with this question

B : A + C -> 1:5 or 5:25 (total 30u)

A -> 12u

B -> 5u

C -> 30-12-5 = 18u

### Re: Q&A - P5 Math

G.swimmers + G.non-swimmers = 7, so total number of girls is a multiple of 7

since total number of girls : total number of boys = 6:5

we multiply by 7 to get --> 42 : 35

Sorry could not understand why we need to multiply by 7 [why we need to use G.swimmers and G.non-swimmers ]

Can't we use b.swimmers+b.non-swimmers = 5 instead ?

since total number of girls : total number of boys = 6:5

we multiply by 7 to get --> 42 : 35

Sorry could not understand why we need to multiply by 7 [why we need to use G.swimmers and G.non-swimmers ]

Can't we use b.swimmers+b.non-swimmers = 5 instead ?

### Re: Q&A - P5 Math

Hi sruthi,

Girls : boys

6 :5

6 unit of girls is divided into = 7 units

5 unit of boys is divided exactly into 3:2 =5 units

So using common multiple, G:B is multiplied by 7

Girls : boys

6 :5

6 unit of girls is divided into = 7 units

5 unit of boys is divided exactly into 3:2 =5 units

So using common multiple, G:B is multiplied by 7

- milo-cupcake
- OrangeBelt
**Posts:**37**Joined:**Sat Jan 12,

### Re: Q&A - P5 Math

Hello milo-cupcake,milo-cupcake wrote:Hi,

Can someone help with the following question ?

Thanks in advance!

B : G

1 : 10

3 : 2 (booklets each)

----------

3 : 20, total 23 booklets per 1 boy and 10 girls.

23 x $25 = $575. This means every 1 boy and 10 girls can make $575

Total earnings = $5750

$5750 / $575 = 10 groups of (1 boy and 10 girls)

So,

a) 10 boys

b) 100 girls

hope this helps!

- milo-cupcake
- OrangeBelt
**Posts:**37**Joined:**Sat Jan 12,

### Re: Q&A - P5 Math

We can see it as pears have 7u in total and apples have 5u in totalmilo-cupcake wrote:Hi ILLUSDUCA,

Thanks for solving my problem.

Sorry another question needs help:

1u of pears and 1u of apples = 26

2u of pears and 2u of apples = 52

5u of pears and 5u of apples = 130 fruits

If 5u of pears and 5u of apples were gone, then only 2u of pears are left

so, 140 - 130 = 10 pears = 2u

1u = 5 pears

7u = 35 pears

hope this helps!