boys : girlsBigDevil wrote:200%?

25% : 100%

1u : 4u

4u - 1u = 3u

(3u/1u) x 100% = 300%

Ans : 300%.

Academic support for Primary 6 and PSLE

- alfretztay
- KiasuGrandMaster
**Posts:**1199**Joined:**Sun Sep 12,**Total Likes:**5

Post
by **alfretztay** » Tue Aug 16, 2016 6:46 pm

In a class there are 25% as many boys as girls. How many more girls than boys are there? Express your answer as a percentage.

25% : 100%

1u : 4u

4u - 1u = 3u

(3u/1u) x 100% = 300%

Ans : 300%.

boys : girlsBigDevil wrote:200%?

25% : 100%

1u : 4u

4u - 1u = 3u

(3u/1u) x 100% = 300%

Ans : 300%.

Post
by **angel** » Tue Aug 16, 2016 10:08 pm

A, B, C and D sat for a test and scored a total of 270 marks.

D scored the highest and B scored the lowest.

When any 3 of their marks are used, an average of 64, 62, 68 and 76 are obtained.

Find the total score of A and C.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Michael gets $2.50 more daily allowance than Lionel. Each of them spends $4.40 a day and saves the rest. After some days, Michael saved $99 and Lionel saved $61.50. How much daily allowance does Michael get?

D scored the highest and B scored the lowest.

When any 3 of their marks are used, an average of 64, 62, 68 and 76 are obtained.

Find the total score of A and C.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Michael gets $2.50 more daily allowance than Lionel. Each of them spends $4.40 a day and saves the rest. After some days, Michael saved $99 and Lionel saved $61.50. How much daily allowance does Michael get?

Post
by **angel** » Tue Aug 16, 2016 10:38 pm

Tim bought some chocolates and gave half of them to John. John bought some sweets and gave half of them to Tim. Tim ate 12 sweets and John ate 18 chocolates. After that, the number of sweets and chocolates Tim had were in the ratio of 1:7 and the number of sweets and chocolates John had were in the ratio 1:4.

How many sweets did John buy?

How many sweets did John buy?

Post
by **ozora** » Wed Aug 17, 2016 12:11 am

Need assistance in the following question

Q1. CHIJ Prelim Maths 2015

Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil.

Cat bought twice as many pencils as pens.

She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils.

HOw many pens did Cat buy?

I used Units X Value method but couldn't solve it.

Hopefully, someone could guide me through it

Thanks

Q1. CHIJ Prelim Maths 2015

Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil.

Cat bought twice as many pencils as pens.

She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils.

HOw many pens did Cat buy?

I used Units X Value method but couldn't solve it.

Hopefully, someone could guide me through it

Thanks

Post
by **Ender** » Wed Aug 17, 2016 12:46 am

Shaded area = Area of big circle + Area of Small Circle - the two right angle triangleLeah_ wrote:Can anyone help me with this? Thanks!

Big Circle = 3.14 x 6 x 6 = 113.04

Small Circle = 3.14 x 3 x 3 = 28.26

2 triangles = 12 X 6 = 72

Shaded area= 113.04 + 28.26 - 72 = 69.3 cm2

Post
by **John Lim** » Wed Aug 17, 2016 2:19 am

She spent a total of $53.60.ozora wrote:Need assistance in the following question

Q1. CHIJ Prelim Maths 2015

Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil.

Cat bought twice as many pencils as pens.

She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils.

HOw many pens did Cat buy?

I used Units X Value method but couldn't solve it.

Hopefully, someone could guide me through it

Thanks

Post
by **ozora** » Wed Aug 17, 2016 10:08 am

Need assistance in the following question

Q1. CHIJ Prelim Maths 2015

Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil.

Cat bought twice as many pencils as pens.

she spent a total of $53.60.

She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils.

HOw many pens did Cat buy?

I used Units X Value method but couldn't solve it.

Hopefully, someone could guide me through it

Thanks

@John thanks for pointing the error.

Q1. CHIJ Prelim Maths 2015

Q11. A pen cost $0.95 more than a pencil.

Cat bought twice as many pencils as pens.

she spent a total of $53.60.

She spent a total of $2.40 more on the pens than the pencils.

HOw many pens did Cat buy?

I used Units X Value method but couldn't solve it.

Hopefully, someone could guide me through it

Thanks

@John thanks for pointing the error.

Post
by **BigDevil** » Wed Aug 17, 2016 10:17 am

vvv

A: 1711197

Subject: Math

Level: P6

Tags: Average

Source:

^^^

ACD -> 76 x 3 = 228 (since this is the highest average, so the lowest score B must have been excluded)

B -> 270 - 228 = 42

ACB -> 62 x 3 = 186

AC -> 186 - 42 = 144

A: 1711197

Subject: Math

Level: P6

Tags: Average

Source:

^^^

Grand Total -> 270angel wrote:A, B, C and D sat for a test and scored a total of 270 marks.

D scored the highest and B scored the lowest.

When any 3 of their marks are used, an average of 64, 62, 68 and 76 are obtained.

Find the total score of A and C.

ACD -> 76 x 3 = 228 (since this is the highest average, so the lowest score B must have been excluded)

B -> 270 - 228 = 42

ACB -> 62 x 3 = 186

AC -> 186 - 42 = 144

- VIEW:
- active
- unanswered

- All times are UTC+08:00

It is currently Tue Oct 26, 2021 5:13 pm

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited

phpBB Metro Theme by PixelGoose Studio