My bad, read the question wrongly.sushi88 wrote:Q14, Catherine was 8 minutesfasterthan Betty, notlonger.

Answer should be 2) then,

Academic support for Primary 6 and PSLE

Post
by **BigDevil** » Mon Aug 29, 2016 9:53 am

Ender wrote:13)questionable_i wrote:Can anyone help me with these questions? Thank you

(43+∠CDE) + (48 +∠DCE) = 180

∠CDE + ∠DCE = 180 - 43 - 48 = 89

(∠CDE + ∠DCE) + ∠CED = 180

89 + ∠CED = 180

∠CED = 180 - 89 = 101 ##

∠CED = 43 + 48 = 91

Ender made a calculation error.

180 - 89 = 91

Post
by **Ender** » Mon Aug 29, 2016 9:59 am

Thanks for the correction... Reminds me to use calculator next time..BigDevil wrote:Ender wrote:13)questionable_i wrote:Can anyone help me with these questions? Thank you

(43+∠CDE) + (48 +∠DCE) = 180

∠CDE + ∠DCE = 180 - 43 - 48 = 89

(∠CDE + ∠DCE) + ∠CED = 180

89 + ∠CED = 180

∠CED = 180 - 89 = 101 ##

∠CED = 43 + 48 = 91

Ender made a calculation error.

180 - 89 = 91

Post
by **wilburlim** » Mon Aug 29, 2016 8:51 pm

Hello I need help for this question:

A survey carried out by a school revealed that 1185 of the pupils walk to school every day. 70% of the remaining pupils go to school by bus while the rest of the pupils go to school by car. Given that 1/5 of the school enrolment goes to school by car, what is the enrolment of the school?

A survey carried out by a school revealed that 1185 of the pupils walk to school every day. 70% of the remaining pupils go to school by bus while the rest of the pupils go to school by car. Given that 1/5 of the school enrolment goes to school by car, what is the enrolment of the school?

Post
by **Ender** » Mon Aug 29, 2016 9:42 pm

Let pupils that goes to school by bus and car altogether be 100u,

Then those by bus will be 70u and

by cars will be 30u

30u (by cars) are 1/5 of the schools enrolment.

Therefore school enrolment is = 30u X 5 = 150u

Those who walk = 150u - 100u = 50u

50u = 1185

u = 23.7

school enrolment = 150u = 3555 ###

Then those by bus will be 70u and

by cars will be 30u

30u (by cars) are 1/5 of the schools enrolment.

Therefore school enrolment is = 30u X 5 = 150u

Those who walk = 150u - 100u = 50u

50u = 1185

u = 23.7

school enrolment = 150u = 3555 ###

Post
by **SOS mum** » Tue Aug 30, 2016 4:52 pm

Hi, ps help. Many tks and God Bless:)

Yee Leng has some twenty cents and fifty cents coins.

2/3 of the total value of the twenty cents coins is the same as 1/2 of the total value of the fifty cents coins. If Yee Leng spends 4 fifty cent coins, the value of the twenty cents coins and the value of the remaining fifty cents coins will be the same. How many twenty cents coins does Yee Leng have?

Yee Leng has some twenty cents and fifty cents coins.

2/3 of the total value of the twenty cents coins is the same as 1/2 of the total value of the fifty cents coins. If Yee Leng spends 4 fifty cent coins, the value of the twenty cents coins and the value of the remaining fifty cents coins will be the same. How many twenty cents coins does Yee Leng have?

Post
by **Ender** » Tue Aug 30, 2016 5:22 pm

The value of 2/3 twenty cent equals to half of fifty cents value, can be modelled asSOS mum wrote:Hi, ps help. Many tks and God Bless:)

Yee Leng has some twenty cents and fifty cents coins.

2/3 of the total value of the twenty cents coins is the same as 1/2 of the total value of the fifty cents coins. If Yee Leng spends 4 fifty cent coins, the value of the twenty cents coins and the value of the remaining fifty cents coins will be the same. How many twenty cents coins does Yee Leng have?

Value of 20c = 3u

Value of 50c = 4u

Spent 4 fifty cent is just another way of saying he spent $2.Becoz 2/3 of 3u = 2u, which is half of the value of 50c coins. Therefore value of 50c is 2u x 2 = 4u

4u - 3u = $2

1u= $2

Value of 20c = 3u = $6

Number of 20c coins = 6/0.2 = 30 ##.

Post
by **wilburlim** » Tue Aug 30, 2016 6:33 pm

Thank you! I have one more question--

Mr Chan spent $2500 of her salary and saved the rest. When she increased her spending by 30%, her savings decreased by 25%. How much was her salary?

Mr Chan spent $2500 of her salary and saved the rest. When she increased her spending by 30%, her savings decreased by 25%. How much was her salary?

Post
by **Ender** » Tue Aug 30, 2016 8:43 pm

The above statement is mathematically saying this,wilburlim wrote:Thank you! I have one more question--

When she increased her spending by 30%, her savings decreased by 25%.

30% of $2500 = 1/4 of Saving at first

So "saving at first" is ________ ?

Hope you can solve from here.

Answer $5500

Last edited by Ender on Tue Aug 30, 2016 10:07 pm, edited 1 time in total.

- VIEW:
- active
- unanswered

- All times are UTC+08:00

It is currently Tue Dec 10, 2019 4:53 pm

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited

phpBB Metro Theme by PixelGoose Studio