speedmaths.com wrote:Hi,redruby wrote:Quite difficult....can somebody help....Sruthi wrote: --> Can anyone please explain the question ..?

Many Thanks in Advance

Let's try.

If there are 4 pupils, everyone plays for 30 mins each.

If there are 8 pupils, everyone plays for 15 min each.

Hope this helps.

Cheers

speedmaths

.

## Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

### Re: Q&A - P5 Math

It is a simple question. Answer is given wrongly in the answer sheet. Can someone give me the correct steps to derive the answer.

### Re: Q&A - P5 Math

Suggested answer:

When round off to nearest whole number, average number = 450.

Hence, smallest possible average = 449.5

Total smallest possible cases = 449.5 x 5 = 2247.5

Total for week 13 till 26 April

= 315 + 406 + 493 + 515+ 476

= 2205

2247.5 -2205 =42.5

Smallest possible on 27 April is 43.

=

=

When round off to nearest whole number, average number = 450.

Hence, smallest possible average = 449.5

Total smallest possible cases = 449.5 x 5 = 2247.5

Total for week 13 till 26 April

= 315 + 406 + 493 + 515+ 476

= 2205

2247.5 -2205 =42.5

Smallest possible on 27 April is 43.

=

=

### Re: Q&A - P5 Math

Daddy wrote:Plwase help on this question. Thank.

At the end, Wendy has:

1 U (from Yvonne) + 6 U (from Alan) + w (her original stickers) = 1680

The additional 7U is 1/4th, so the original number of stickers "w" is 4/4th = 28U.

So Wendy has:

7U + 28U = 1680

35U = 1680

U = 48

So at first, Yvonne had 5U = 240 stickers.

### Re: Q&A - P5 Math

Please can someone also teach this? Keep getting answer 20.. which is the wrong answer..

Thanks in advance!

Thanks in advance!

### Re: Q&A - P5 Math

The area of semi-circle = 77 sqcm.belnanna wrote:Can anyone please explain how to do this? Thanks a lot..

So area of the whole circle will be 154 sqcm.

So radius will be sqrt(154 X 7 / 22)

Radius = 7 cm

Diameter = 14 cm

The diameter is the height of the triangle.

Area of the triangle = 1/2 X 14 X 14 = 98 sqcm

Area of the whole figure = 98 + 77 = 175 sqcm

### Re: Q&A - P5 Math

**Margaret spent 30% of her salary on transport and $270 on clothes. She saved the remaining amount of her salary. If she saved $300 more than the amount she spent, how much was her savings?**

Can someone please confirm the answer for this? My answer is different from the given answer...

Thanks in advance..