MathIzzzFun wrote:Trina wrote:Please assist with this question:

There are 40 pupils in a class. Each boy donated $3 and each girl donated $2. The boys donated $30 more than the girls.

How many boys are there?

How many girls are there?

Thanks!

Assume all boys donated, total amount --> 40 x $3 = $120

$120 - $30 = $90 --- excess amount to be reduced by girls' donation

Number of girls = $90/($3+$2) = 18

Number of boys = 40-18 = 22

cheers.

Thanks but still dont get it.. Can provide narration? Thanks