Please help!!

No algebra

thanks in advance :))

Please help!!

No algebra

thanks in advance :))

sushi88

(a) Stationery set [40.60][11.90] = **52.50 ** Total cost = 93.10

Files [40.60] (93.10 – 11.90) / 2 = 40.60

Hence cost of stationery sets = 40.60 + 11.90 = $52.50

(b) Let **u **be the number of Stationery Sets bought, So Files = 2u

Unit Price of File = (40.60) / 2u = (20.30)/u

Unit Price of Stationery Set = **2.30 + (20.30) / u** (SS is $2.30 more than file)

**u** [ **2.30 + (20.30) / u** ] = **52.50 **(number of SS x unit price of SS)

2.30u = 52.50 – 20.30 = 32.20

u = 32.20/2.30 = 14

Hence number of stationery sets bought was 14.

mr.tan

a) Cost of Files = (93.10-11.90)/2 = $40.60Cost of Stationery Sets = 40.60 + 11.90 = $52.50b) We know: 1 Stationery - 1 File = $2.30. (Since there are twice as many Files as there are Stationery Sets, we should half it so that we can compare apple-to-apple.) Cost of Half the Files = 40.60/2 = $20.30 Difference in cost = 52.50 - 20.30 = $32.20 Count of 'Half the Files' = 32.20/2.30 = 14.So number of Stationery Sets is 14.Note: In the 2nd diagram, height of a block represents the price of an item. Width represents the number / count of items. Thus area of a block represents the Price x Count = Cost of the items. No algebra! :D