AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

B = 2/5D

So blouse = 2u, dress = 5u

5u + 2u = 7u

7u –> $84

1u -> 84 ÷ 7 = $12

Cost of a blouse: 12 × 2 = $24 (a)

(b) 

If 1/8 of money = 5 dresses

1 dress = 1/8 ÷ 5

= 1/8 × 1/5 (K.C.F)

= 1/40

1/40 × 100% = 2.5% (b)

0 Replies 2 Likes

a.  Let B be the cost of 1 Blouse
Let D be the cost of 1 Dress

B = (2/5)D
=> D = (5/2)B

B + D = 84

So B + (5/2)B = 84
(7/2)B = 84
B = (2/7)84 = 24 #

b. For each dress, Vivian spent (1/8)/5 = 1/40 of her money.
So Percentage of money spent on each dress = 100/40 = 2.5% #

0 Replies 2 Likes

(a)If cost of a dress was $ 5u, cost of a blouse was 2/5 * $ 5u = $2u.

5u + 2u = 84

u = 12

2u = 24

Cost of a blouse was $24.

(b) Cost of a dress was 5 * $12 = $60

Cost of 5 dress was 5 * $60 = $ 300

Vivian has 8 * $ 300 = $ 2400

So Percentage of Vivian’s spent on each dress = 60/2400 * 100% = 2.5%

0 Replies 1 Like