AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

I don’t understand the solution (The one in bracket),can someone explain to me?
Tks

Answer

(a) If 5u coupons were the remaining coupons after first day sale, 1u coupons were sold on second day and 4u coupons were sold on the last day.

Last day of sales equal to 1/3 of first 2 days sales or 4u * 3  = 12u is the sum of the first 2 days sales. Second days sales is u, so the first day sale is 12u – u = 11u.

Total sales = First 2 days sales + last day sale = 12u + 4u = 16u. 

Fraction of first day sales over total sales =  11u/16u = 11/16

 (b)

(264 + u )/3 = 4u            multiply both sides by 3

264 + u = 12u

11u = 264

u = 24

Total coupons sold = 264 + 24 * 5 = 264 + 120 = 384

  Sales of 3 days = $5 * 384 = $ 1920

0 Replies 1 Like