AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

 

Distance that the motocyclist had travelled in 2 hours after meeting taxi = 60 * 2 = 120 km

Distance that represent 3/5 of the taxi journey = 120 + 15 = 135 km

So the total distance that the taxi travelled = 135 * 5/3 = 225 km

Speed of the taxi = 135/2 = 67.5 km/h

Time taken by the taxi from Town A to B = 225/67.5 = 3.33 hoursĀ  = 3 hours and 20 minutes.

 

0 Replies 1 Like