AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Gopal and Henry were paid a total $3850 for a job they did. Gopal was paid $2030 more than Henry.
a) How much was Gopal paid for the job?
b) Gopal and Henry were paid based on the number of days they worked.Gopal worked 3 times as many days as Henry.Gopal was paid $5 more than Henry per day. How many days did Gopal work?

Answer

(a) If Henry was paid  $(3850 – 2030)/2 = $910

Gopal was paid  $ (910 + 2030) =$2940.

(b) If Henry was paid $u per day, then Gopal was paid $ (u + 5) per day. Henry in all worked 910/u days and Gopal worked 2940/(u + 5) days.

3 * 910/u = 2940/(u + 5)               multiply both sides by u( u + 5)

2730u + 13650 = 2940u

210u = 13650 

u = 65

65 + 5 = 70

2940/70 = 42

Gopal worked  42 days.

 

0 Replies 2 Likes