AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

(20/100)A = (40/100)S
=> A = (40/20)S = 2S  … (1)

A – S = 15   … (2)

Substituting (1) into (2):

2S – S = 15
=> S = 15

So, A = 30

Hence, together, they have 15+30 = $45 #

0 Replies 2 Likes ✔Accepted Answer

If Aisha has $ 10u, 20% of Aisha’s money is $2u.

Syfiq’s 40% money is $2u.

So 

Syfiq has $ 2u/ 40% = $ 2u * 100/40 = $ 5u

10u – 5u = 15

5u = 15

u = 3

10u + 5u = 15u = 45

So the total sum of their money is $45

0 Replies 2 Likes