AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Tank X was filled at 450 ml/min. 

When tank X was 1/3 full or 18l /3 = 6l, the tank started to leak at 210 ml/min.

Time taken for tank X to reach 6 litres = 6/0.45 min = 13.33 min

Time taken for tank X  to be filled to  full  = 13.33 + 12/( 0.450 – 0.210) min = 13.33 + 50 min = 63.33 min

Time taken for tank Y to be filled to full = 18 / 0.5 min = 36 min

63.33 – 36 = 27.33 

So It took another 27.33 minutes more for tank X to filled to the brim as compared to tank Y. 

0 Replies 1 Like ✔Accepted Answer