AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

(a) If Mrs Lim spent $u on the refrigerator, she spent $ ( u – 56.4) on the sofa.

u + ( u – 56.4) = 2096.4

2u = 2152.8

u = 1076.4

Mrs Lim Spent $ 1076.2 on the refrigerator.

(b)  She spent $ (1076.4 – 56.4) = $ 1020 on the sofa.

This price was after 15% discount.

Original price of the sofa = $ 1020/ 0.85 = $ 1200

So the discount for sofa = $ ( 1200 – 1020 ) = $180

Discount for refrigerator = $ ( 483.60 – 180) = $ 303.6 

Original price for refrigerator = 1076.4 + 303.6   = 1380

So the discount for the refrigerator = 303.6 /1380 * 100 %= 22%

0 Replies 1 Like ✔Accepted Answer