AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Q5
At the end, John had $15 left, May had 5 x $15 = $75. Difference of $60.

At the start, the difference is $0 because they had the same amount.
As each day goes by, the difference grows by $24 - $18 = $6 (cos John spent more)

So 60/6 = 10 days had elapsed for the difference to be $60.
In that 10 days, May spent $180. 
So she had $180 + $75 = $255 at first.

CHECK: In 10 days, John spent $240. So he had $15 left.

Q6
a. Sean's current age is 1/5 x 45 = 9.

b. Difference of their age is 45 - 9 = 36.
   When he is 1/4 of his mum's age, let his age be u.
   Then his mum's is 4u.
   
     [ u ][ u ][ u ][ u ]
     [ u ]<----- 36 ---->

   Difference of 3u = 36 (age difference do not change).
   So u is 12 when she is 1/4 of her age (48).
   It will happen in 12 - 9 = 3 years time.

Please accept answer if it is useful! Thanks!

0 Replies 1 Like