AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

hi, another one.

please help.

After hiking for 30km, Martin took break before he continued hiking 1/3 of the remaining distance. He then realised that he still had ¼ of the total distance not completed. If Martin’s average speed was 6 km/h , how much time did he take to complete the entire hike?

Related Link

Answer

Hope my solution is correct:

Total Distance -> 30 + u + u + u = 30 + 3u (deduce from first sentence)

u + u -> 1/4 of Total Distance (deduce from second sentence)
Total Distance -> 4 x 2u = 8u

So,

30 + 3u -> 8u

5u -> 30

1 u -> 6

Total distance -> 8 x 6 = 48

Time taken -> 48/6 = 8 hours

0 Replies 0 Likes