AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Candice packed some chocolates in packets of 8 and some sweets in packets of 4. She sold each packet of chocolates at $2 and each packet of sweets at $5.50. She sold 8 times as many packets of sweets as chocolates and made a total of $3128 from the sale of the chocolates and sweets. How many sweets and chocolates did she sell in all?

Source: n.a

Answer

I would solve the above question as follows :

1 packet of 8 chocolates ——- $2

1 packet of 4 sweets ——- $5.50 

5.50 x 8 = 44

44 + 2 = 46

3128/46 = 68 (packets of chocolates)

68 x 8 = 544 (chocolates)

68 x 8 = 544 (packets of sweets)

544 x 4 = 2176 (sweets)

 

Ans : 544 chocolates and 2176 sweets.

0 Replies 2 Likes