Question

Please kindly help . Stuck here with this question . Thank u

Denise and Ellen had some savings at first. 40% of Denise’s saving was equal to 25% of Ellen’s saving. Then, Denise received \$40 from father and her saving increased by 5%. (a) How much money did Denise have in the end? (b) How much money must Ellen give to Denise so that she will have 12% more money than Denise in the end?

(a)
At first
Denise : (1u + 1u + 1u + 1u) + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u = 10u
Ellen : !1u + 1u + 1u + 1u) + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u + 1u = 16u

Then
5% ——- 40
1% ——- 40/5 = 8
100% + 5% = 105% ——- 8 x 105 = 840

(b)
10u ——- 840 – 40 = 800
1u ——- 800/10 = 80
16u ——- 16 x 80 = 1280
212% ——- 1280 + 840 = 2120
1% ——- 2120/212 = 10
112% ——- 112 x 10 = 1120
1280 – 1120 = 160

Ans : (a) \$840. (b) \$160.

0 Replies 1 Like
1 Reply 1 Like

Check

Ellen gave \$160 to Denise

Denise -> \$840 + \$160 = \$1000

Ellen -> \$1280 – \$160 = \$1120

(1120 – 1000)/1000 × 100 = 12%

Checked

0 Replies 0 Likes