Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Savings from
Monday to Friday : (3 – 2.60) x 5 = 2
Saturday and Sunday : 3 x 2 = 6

2 + 6 = 8 (savings every week)
50/8 = 6R2 (6 weeks with remainder of $2)
R2 ——- 2/(3 – 2.60) = 5
6 x 7 + 5 = 47

Ans : 47 days.

0 Replies 1 Like ✔Accepted Answer

$3 – $2.60 = $0.40

Mon – Fri saved $0.40 each day for a total of $2

Each week, she saved $2 + $3 + $3 = $8

$50 ÷ $8 = 6 R $2

6 weeks = 42 days to save $48 and another 5 days to save the last $2.

Total days -> 47

 

 

0 Replies 1 Like

Mon to Fri, she saved $0.40 a day. That make $2 for weekdays in a week.

On weekends, she saved  $3 a day . That makes it $6 on weekends.

So in a week starting from Monday to Sunday, she saved $8 a week.

No of weeks = 50/8 =6 weeks with a remainder of $2.

Days needed to save the remainder $2 = 2/0.4 = 5days

Total days needed to save $50 = 6 weeks + 5 days

= 42 days + 5 days = 47days##

0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres