Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

May cycled for 3 days. She cycled 6 km on the first day for 2/3 hr and 1/3 of the remaining journey on the second day. Then she had 1/2 of the total journey left. If her average speed for the entire journey was 12 km/h, find

a) total distance

b) May’s average speed for the last 2 days.

pls help. thank you.

Answer

(a)
total distance ——- 6 + 1u + 1u + 1u = 6 + 3u
1/2 ——- 1u + 1u = 2u
2/2 ——- 2 x 2u = 4u ——- 6 + 3u
1u ——– 6
4u ——- 4 x 6 = 24

(b)
time taken for total journey ——- 24/12 = 2
time taken for the last 2 days – 2 – (2/3) = 1 1/3
May’s average speed for the last 2 days ——- (24 – 6)/1 1/3 = 13.5

Ans : (a) 24 km; (b) 13.5 km/h.

1 Reply 1 Like

Thank you so much.

1 Reply 0 Likes

You are most welcome.

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres