Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Mr Wang sold 4 times as many ipads as laptops and the total collected is $8400.

each laptop cost $325 more than an ipad.

the amount collected for all the ipads sold was $3480 more than the amount collected for all the laptops sold.

how many laptop did he sell?

 

Answer

ipads ——- 4u
laptops ——- 1u
8400 – 3480 = 4920
4920/2 = 2460 (laptops)
8400 – 2460 = 5940 (4u of ipads)
5940/4 = 1485 (1u of ipads)
2460 – 1485 = 975
975/325 = 3

Ans : 3 laptops.

 

0 Replies 1 Like ✔Accepted Answer

($8400 – $3480)÷ 2 = $2460 (all 1 unit of laptops)

$8400 – $2460 = $5940 (all 4 units of ipads)

$5940 ÷ 4 = $1485 (1 unit of ipads)

$2460 – $1485 = $975 (difference in 1 unit of laptops and ipads)

$975 ÷ $325 = 3 (1 unit)

 

Laptop = 1 unit = 3

0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres