Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

T → time taken for Mr Lim to catch up to Mrs Lim.

60T = 45T + 25km

15T = 25

T = 1 2/3 hour

(a) Mr Lim overtook his wife at 19:10

Mr Lim reached home at 20 10 → he drove for 2 2/3 hour.

Distance from A to home → 60 × 2 2/3 = 160 km

Distance travelled by Mrs Lim →160 – 25 = 135 km

Time taken = 135 ÷ 45 = 3 hours

(b) Mrs Lim reached home at 20:30

0 Replies 2 Likes ✔Accepted Answer

(a)
60 – 45 = 15
25/15 = 1 2/3
17 30 ——- 1 2/3 h ——- 19 10

(b)
1730 to 20 10 ——- 2 2/3h
60 x 2 2/3 = 160
160 – 25 = 135
135/45 = 3
17 30 ——- 3 h ——- 20 30

Ans : (a) 19 10 h; (b) 20 30 h.

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres