Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

After :
Joy – (3/4) Joy = (1/4) Joy
Peter – (1/3) Peter = (2/3) Peter
Bala – (2/5) Bala = (3/5) Bala

Joy : 6u + 6u + 6u + 6u = 24u
Peter : 6u + 3u = 9u
Bala : 6u + 4u = 10u

24u ——- 9u + 10u + 260 = 19u + 360
1u ——– 360/(24 – 19) = 72
6u ——- 432

Ans : 432.

0 Replies 0 Likes ✔Accepted Answer

Working backwards:

 

Joy

Peter

Bala

Left in the end

1 – (3/4)

= 1/4

1 – (2/3)

= 2/3

1 –(2/5)

= 3/5

 

Ensure all numerators are the same!

At first

6/24

6/9

6/10

10u + 9u = 19u (Total savings of Peter and Bala at first)

24u – 19u = 5u (Joy saved more than total of Peter’s and Bala’s savings)

5u = $360

1u = $360 ÷ 5

           = $72

Bala’s savings at first = 10u

                                        = 10 x $72

                                        = $720

             3/5  x $720 = $432 (Ans)

Check: 10u = $720, 9u = $648, 24u = $1728

$1728 – $720 – $648 = $360 more

 

0 Replies 1 Like

Joy had 1 unit (out of 4 unit) left.

Peter had 2 unit (out of 3 unit) left.

Bala had 3 unit (out of 5 unit) left.

 

If they had the same amount, Joy, Peter and Bala had 6 units in the end.

Joy had 24 unit at first.

Peter had 9 unit at first.

Bala had 10 unit at first.

 

24 – 9 – 10 = 5

5 unit –> 360

1 unit –> 72

Bala left with 3 unit –> 216

1 Reply 1 Like

Joy had 1 unit (out of 4 unit) left.      Joy had 6 unit (out of 24 unit) left.

Peter had 2 unit (out of 3 unit) left.  Peter had 6 unit (out of 9 unit) left.

Bala had 3 unit (out of 5 unit) left.   Bala had 6 unit (out of 10 unit) left.

 

24 – 9 – 10 = 5

5 unit –> 360

1 unit –> 72

Bala left with 3 unit –> 216

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres