Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

$1368 – $1200 = $168 

$168 / $28 = 6

Ruby’s pocket money = ($1200 / 6) + $180 = $380

Diana’s pocket money = $380 + $28 = $408

0 Replies 0 Likes

1368 – 1200 = 168
168/28 = 6 (months)
(1368 + 180 x 6)/6 = 408 (Diana) or (1368/6) + 180 = 408
(1200 + 180 x 6)/6 = 380 (Ruby) or (1200/6) + 180 = 380

Ans : $408 (Diana) and  $380 (Ruby).

0 Replies 0 Likes

Difference in amount saved = $1368 – $1200 = $168

Difference in amount received per month = $28

Number of months to get that difference = $168 / $28 = 6

 

Amount Diana saved per month = $1368 / 6 = $228

Amount of pocket money Diana received per month = $228 + $180 = $408

 

Amount Ruby saved per month = $1200 / 6 = $200

Amount of pocket money Ruby received per month = $2 + $180 = $380

 

1 Reply 1 Like

For diana do we need to add 28 to the value 408 and the answer will be 436 for diana? Please clarify .

1 Reply 0 Likes

No, the total that Diana received is the amount she saved ($228) and the amount she spent ($180). This amount is is $408. 

The $28 is the difference between what she got vs what Ruby got. So that has nothing to do with how much Diana received in absolute terms. 

0 Replies 0 Likes
0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres