Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

hi, can anyone help us with this qn? tq 🙂


Mr Lim had delivered 340 parcels to Mr Tan. Mr Tan would have to pay Mr Lim $15 for every parcel safely delivered. Mr Lim would have to pay Mr Tan $48 for every damaged parcel. If Mr Tan paid a total of $3966, how many parcels were damaged?

Source: Nan Hua Primary

Answer

Assuming all 340 parcels were safely delivered, Mr Tan had to pay 340 x $15 = $5100

 

$5100 – $3966 = $1134

 

On top of losing $15 for each damaged parcel, Mr Lim had to pay $48 as compensation.

 

$15 + $48 = $63

 

$1134 ÷ $63 = 18 damaged parcels (Ans)

1 Reply 0 Likes ✔Accepted Answer

Tq for the assistance!

1 Reply 0 Likes

You are most welcome. Hope it helps! 😊

0 Replies 0 Likes

340 x 15 = 5100
5100 – 3966 =1134
48 + 15 = 63
1134 – 63 = 18

Ans : 18 parcels.

0 Replies 0 Likes

Assumed all parcels were delivered safely,

Assumed charges = 340 x 15

                                 = 5100

Gap = 5100-3966

         = 1134

Difference = 15+48

                    = 63

Number of damaged parcels = 1134/63

                                                      = 18

 

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres