LEARNConcierge

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Hasan bought some keychains and some magnets.Each keychain cost $2.65 and each magnet cost $3.35.Hasan bought 7 fewer magnets than keychains.He spent a total of $108.55.How many keychains and magnets did he buy altogether.?

Answer

Cost of 1 kc = $2.65

Cost of 1m =$3.35

Cost of 1 set of 1kc + 1m = $6

Cost of 7 kc = $2.65 × 7 = $ 18.55

Cost of equal number of kc and m = ($108.55 -$18.55)=$90

? of sets = 90 ÷ 6 = 15

Number of magnets = 15

Number of key chains = 15 + 7 = 22

Total = 15 + 22 = 37 (ans)

 

 

1 Reply 0 Likes ✔Accepted Answer

Thank you

0 Replies 0 Likes
LEARNConcierge