LEARNConcierge

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Mr.Ong earns the same amount of money each month.In May he spent $2000 and saved the rest.In june ,he spent 10% more and the amount saved decreased by25%

a) How much more did Mr Ong spend in June?

b)How much does Mr ong earn each month?

Answer

This is a Part Whole question.

          Spend     Save       Total 
May 2000 100u 2000 + 100u
June 2200 75u 2200 + 75u
       

a)  2000 × 10% = 200

b)

2000 + 100u = 2200 + 75u

100u – 75u = 2200 – 2000

25u = 200

1u = 200 ÷ 25 = 8

100u = 100 × 8 = 800

800 + 2000 = $2800

 

0 Replies 0 Likes

(a)
10% x 2000 = 200

(b)
In May —
spent : 100u ——- $2000
saved : 100p
In June —
spent : 110u
saved : 75p

100u + 100p ——- 110u + 75p
25p ——- 10u
5p ——- 2u
100p ——- 40u
(2000/100) x 40 = 800
800 + 2000 = 2800

Ans : (a) $200 more; (b) $2800.

0 Replies 0 Likes

                     Spent            :      Saved

May             $2000            :          4u

June            110%×$2000 :         3u

                     =$2200

2000 + 4u = 2200 + 3u

4u – 3u = 2200 – 2000

1u = 200

a) ? More spent in June

     = $2200 – $2000

     = $200 (ans)

b) ? Earned each mth = $2000 + 4u

                                        = $2000 + 4 ×$200

                                       = $2800 (ans)

 

1 Reply 0 Likes

Spent : Saved
May $2000 : 4u
June 110%×$2000 : 3u
=$2200
2000 + 4u = 2200 + 3u
4u – 3u = 2200 – 2000
1u = 200
a) ? More was spent un June
= 110% × $2000
= $2200 (Ans)
b) ? Earned each mth = $2000 + 4u
= $2000 + 4 ×$200
= $2800

Ans for (a) should be $200 more.

2 Replies 0 Likes

Thanks to all

1 Reply 0 Likes

You are welcome.

0 Replies 0 Likes

Thanks for highlighting.

Yes, (a) should be $200 more.

1 Reply 0 Likes

You are welcome.

0 Replies 0 Likes
LEARNConcierge