# Question

The total age of 12 children is 121 years,.If the average age of 5 of the children is 10 years 1 month,what is the average age of the remaining 7 children?

121 x 12 = 1452 (months)
10 years 1 month = 121 months
121 x 5 = 605
1452 – 605 = 847
847/(12 – 5) = 121
121 months = 10 years 1 month

Ans : 10 years 1 month.

0 Replies 0 Likes

121 years is 120 years and 12 months.

Divide by 12 children, we get the Average of the 12 children as 10 years and 1 month.

If average of 5 children is 10 years and 1 month, then the average of the remaining 7 childten will also be 10 years and 1 month. #

0 Replies 0 Likes

This is a Quantity Each Product question.

 Quantity Each Product 5 children 5 10 1/12 50 5/12 7 children 7 70 7/12 12 children 12 121

121 – 50 5/12 = 70 7/12

70 7/12 ÷ 7 = 10 1/12

10 years 1 month

(1 year has 12 months)

0 Replies 0 Likes

total age for 12 children  = 121 year

total age for five children will be,

10 yr 1 mth x 5 = 50 year 5 mth

total age for remaining seven will be,

121 year – 50 year 5 mth

= 70 year 7 mth

Avg age for the remaining 7 children will be,

70 year 7 mth / 7 = 10 year 1 mth

0 Replies 0 Likes