Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

A car uses 30 litres of petrol to teavel 120 km.How much petrol does the car need to travel 10 km?

Answer

This is a Direct Proportion question.

120 km = 30 litres 

10 km = 10 / 120 × 30 = 2.5 litres

(Follow the clockwise direction )

0 Replies 0 Likes ✔Accepted Answer

Suggested answer:

120 km need 30 litre

30/120 = 0.25 liter

Therefore 1 km will be 0.25 litre

0.25 litre x 10 = 2.5 litre

10 km will need 2.5 litre

 

1 Reply 0 Likes

Thanks everyone

0 Replies 0 Likes

120/12 = 10
30/12 = 2.5

Ans : 2.5 l.

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres