Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Joan gets $10 as pocket money every week and Kamil gets $8.Both of them spends the same amount of money and save the rest.After a few weeks ,Joan had saved $24 more than Kamil.If they spent $7.50 each week,how much did each of them save after the few weeks?

Answer

This is a Part Whole question. 

        Spend   saved   total
Joan     7.50u 2.5u 10u
Kamil   7.50u 0.5u 8u
       

2.5u – 0.5u = 24

2u = 24 

1u = 24 ÷ 2 = 12 weeks

2.5u = 12 × 2.5 = $30

0.5u = 12 × 0.5 = $6

 

0 Replies 0 Likes ✔Accepted Answer

10 – 8 = 2
24/2 = 12 (number of weeks)
(10 – 7.50) x 12 = 30 (Joan)
(8 – 7.50) x 12 = 6 (Kamil)

Ans : Joan — $30; Kamil — $6.

0 Replies 1 Like

Suggested answer:

Every week, Joan will save $2 more than Kamil.

$24 / $2 = 12

In 12 weeks time, J will save $24 more than K.

If they spent $7.5 each week each, J will save $2.50 and K will save $0.50 per week.

$2.50 x 12 = $30

$0.50 x 12 = $6

In 12 weeks time, Joan will save $30 and Kamil will save $6

0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres