Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Kent bought some guppies, angelfish and goldfish for $45. The ratio of the amount he spent on the guppies to the goldfish was 2 : 3. The ratio of the amount of money he spent on the angelfish to the goldfish was 5 : 6. The cost of each guppy was $0.80. The number of angelfish bought was 2/3 of the number of guppies bought. The number goldfish bought was 3/5 of the number of angelfish bought.

a) How much did Kent spend on each kind of fish?

b) How many goldfish did Kent buy?

c) What was the cost of each angelfish?

 

Needed help to solve the question above. Thank you!

Source: Assesment

Answer

(a)
amount of money he spent on —
guppies : goldfish
2 : 3
4 : 6

angelfish : goldfish
5 : 6

guppies : angelfish : goldfish : total
4 : 5 : 6 : 15

45/15 = 3
3 x 4 = 12 (guppies)
3 x 5 = 15 (angelfish)
3 x 6 = 18 (goldfish)

(b)
12/0.8 = 15 (number of guppies bought)

number of fish bought —
angelfish : guppies
2 : 3
10 : 15

goldfish : angelfish
3 : 5
6 : 10

goldfish : angelfish : guppies
6 : 10 ; 15

(c)
15/10 = 1.50

Ans : (a) guppies — $12, angelfish — $15 and goldfish — $18; (b) 6 goldfish and (c) $1.50.

0 Replies 0 Likes

This is a Quantity Each Product question. 

    R1   R2     Product   Each Quantity 
Guppy     2u   4u = 12  0.8  15
Goldfish  3u 6u 6u = 18    10
Angle fish    5u 5u = 15    6
Total     15u = 45    

a)

15u = 45

4u = 4/15 × 45 = 12

6u = 6/15 × 45 = 18

5u = 5/15 × 45 = 15

b)

12 ÷0.8 = 15

3u = 15

2u = 2/3 × 15 = 10

c)

Assume anglesfish : goldfish = 3 : 5

(Could be typing error)

5u = 10

3u = 3/5 × 10 = 6

15 ÷ 6 = 2.5

 

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres