Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Hope this answer your question. 

Owlinker
owlinker.com
FB Owlinker

0 Replies 0 Likes ✔Accepted Answer

Let C be Cherries, and B be Blueberries

C                         B                       Price

600        +          500         =        $21.20

200        +          300         =        $9.20

Therefore, 600C + 500 B – 3(200C +300B) = 21.2 – 3(9.2)

600C +500B – 600C – 900B = 21.2 – 27.6

-400B = -6.4

400B/4 = 6.4/4

100B = 1.6

600C + 5(1.6) = 21.2

600C + 8 = 21.2

600C/6 = 13.2/6

100C = 2.2

300C + 100B = 3(2.2) + 1.6 = 8.4

Mel paid $8.40.

0 Replies 0 Likes

This is a Simultaneous Equation question .

   R1      R2  R2 × 3  R2 – R1  
Cherry 600 200 600 0
Blueberry 500 300  900 400
Amount  21.20    9.20 27.60 6.40

400b  = 6.40

100b = 6.40 ÷ 4 = 1.60

300b = 1.6 × 3 = $4.80

200c = 9.20 – 4.80 = 4.40

100c = 4.40  ÷ 2 = $2.20

300c = 2.20 × 3 = $6.60

6.60 + 1.60 = $8.20

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres