# Question

Hi, need help with this question. Tq!

____________

Mr Vik bought some bottles of water at \$0.90 each and 12 bottles of fruit juice at \$2.30 each. His sister bought the same number of bottles of water as him but at \$0.50 each. She also bought 12 bottles of fruit juice at  \$3 each. They spent the same amount of money. How many bottles of water did Mr Vik buy?

This is a Quantity Each Product question.

 Quantity Each Product Vik 1u 0.90 0.9u 12 2.30 27.60 Sister 1u 0.50 0.5u 12 3 36

0.9u + 27.60 = 0.5u + 36

0.9u – 0.5u = 36 – 27.60

0.4u = 8.4

1u = 8.4 ÷ 0.4 = 21 bottles of water

Thank u!

Hi,

If you are interest in Table method, you may search for “Table Method” in the Forum in this site.

Khong Pek Mao

0 Replies 0 Likes

Method 1 :
12 x 3 = 36
12 x 2.30 = 27.60
36 – 27.60 = 8.40
0.90 – 0.50 = 0.40
8.40/0.40 = 21

Method 2 —
Mr Vik :
1u bottles of water at \$0.90 each ——- \$0.90u
12 bottles of fruit juice at \$2.30 each ——- \$27.60
His sister —
1u bottles of water at \$0.50 each ——- \$0.50u
12 bottles of fruit juice at \$3 each ——- \$36
0.9u + 27.60 ——- 0.5u + 36
1u ——- (36 – 27.60)/(0.9 – 0.5) = 21

Ans : 21 bottles.