Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

(a)
Brent. (With the 3 boys having the same number of notes and Brent having more two-dollar notes than Adam while Clive had only five-dollar notes, we could deduce that Brent had the least amount of money.)

(b)
15 – 8 = 7
7 x 5 = 35 (Adam has 7 more $5 notes than Brent)
7 x 2 = 14 (Brent has 7 more $2 notes than Adam)
35 – 14 = 21

(c)
Brent used all his $5 notes to buy a bag and had 15 two-dollar notes left,
15 x 2 + 110 = 140
140/5 = 28

Ans : (a) Brent; (b) $21 and (c) 28 five-dollar notes.

0 Replies 0 Likes

a) Brent has least amount of money (because he has more number of smaller two-dollar notes)

b) Let’s imagine at first, Adam has 15 two-dollar notes like Brent, and he wants to be richer while keeping the same number of notes, he’d then changed 7 (=15-8) pieces of two-dollar notes into five dollar notes and he gets $3 richer for every piece of exchange. So he is 7x$3 =$21 richer than Brent. 

c) Brent is $110 poorer than Clive because Brent spent 22 (=110/5) pieces of five-dollar notes. With that 15 pieces of two-dollar notes he has, Brent has a total number of 37 (=22+15) pieces of mixed notes. Likewise, Clive has 37 piece of all five-dollar notes.   Sorry, corrected below. Pls see MathIzzzFun’s model or further explanation below. Thanks.

1 Reply 0 Likes

For (c),

 

Clive had 28 $5-notes

 

cheers.

2 Replies 0 Likes

Thank you for all your help. Appreciate it.

0 Replies 0 Likes

Hi MathIzzzFun, thanks. Noted my mistake. 

Hi S_Mummy, Sorry for the mistake in part 3. I overlooked Brent has 15 $2 left compared to many $5 notes that Clive have. 

Another way to understand is to compare the 15pc of $2 (all of Brent’s money now) with 15pc of $5 (part of Clive’s money) and we know Brent has 15x$3=$45 less.

The only reason when Brent has $110 less was because he spent another $110-$45=$65 more (on the bag using $5-notes (65/5 = 13 pcs). So total no. of notes each boy has at first is 13+15 = 28 pcs.

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres