Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

(a)
15 bags of rice ——- 27 bags of flour
5 bags of rice ——- 9 bags of flour
1 bag of rice ——- 1 bag of flour + 2.6
5 bags of rice ——- 5 bags of flour + 2.6 x 5 = 5 bags of flour + 13
5 bags of flour + 13 ——- 9 bags of flour
1 bag of flour ——- 13/(9 – 5) = 3.25
1 bag of rice ——- 3.25 + 2.6 = 5.85

(b)
5 x (5.85 + 3.25) = 45.5

Ans : (a) 5.85 kg; (b0 45.5 kg.

0 Replies 1 Like

Information:
weight of 15 bags of rice = weight of 27 bags of flour
1 bag of rice weighs 2.6kg more than 1 bag of flour

Solution:
a)
2.6kg x 15 = 39kg
This means 15 bags of flour weighs 39kg less than 15 bags of rice.
So the difference of 27 bags of flour to 15 bags of flour = 39kg
12 bags of flour = 39kg
so, 1 bag of flour = 3.25kg
Therefore 1 bag of rice weigh 3.25kg + 2.6kg = 5.85kg

b)
Total weight = (5 x 5.85kg) + (5 x 3.25kg) = 29.25kg + 16.25kg = 45.5kg

0 Replies 1 Like

Hope this answers your question.

Owlinker
owlinker.com
FB Owlinker

0 Replies 1 Like

This is a Quantity Each Product question.

  Quantity Each  Product 
Rice 15 1u + 2.6 15u + 39
Flour  27 1u  27u
       

15u + 39 = 27u

39 = 27u – 15u 

13u = 39

1u =  39 ÷ 13 = 3

a)

3 + 2.6 = 5.6 kg

b)

5 × 5.6 = 28

5 × 3 = 15

28 + 15 = 43kg

 

0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres