Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Use the Constant Total method.

Before and after the total is the same.

Before,
K : M : Total => 7 : 5 : 12

After
k : m: Total => 1 : 3 : 4 => 3 : 9 : 12 , now they share common units, u

7u – 3u = 4u = 24
u = 6

There are 5u of $5, number of $5 notes = 30 ## Answer for A

B) Number of $2 notes => 7u = 42
Value of $2 notes = 42 X 2 = $84
Value of $5 notes = 30 X 5 = $150

Total value = 84 + 150 = $234 #

0 Replies 0 Likes

This is a before After question.

    Before    Transfer    After       ratio   
$2 7u -24  7u – 24  1
$5      5u + 24 5u + 24  3
         

(7u – 24)/ 1 = (5u + 24) / 3

21u – 72 = 5u + 24

21u – 5u = 24 + 72

16u = 96

1u = 96 ÷ 16 = 6

a) 

5u = 5 × 6 = 30 (amended)

b)

30 x 5 = $150

7u = 7 × 6 = 42

42 × 2 = $84

150 + 84 = $234

 

1 Reply 0 Likes

What is 5u = 15 x 6 =90??

1 Reply 0 Likes

Hi,

Amended. Sorry for the wrong working. 

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres