# Question

help me,i know how to do a,but b is confusing me

Source: Tanjong Katong Primary

Thanks,i appreciate you pointing that out π

0 Replies 0 Likes βAccepted Answer

(a)
3850 β 2030 = 1820
1820/2 = 910
910 + 2030 = 2940

(b)

Method 1 :
910 x 3= 2730
2940 β 2730 = 210
210/5 = 42

Method 2 :
number of days Gopal worked : 3u
number of days Henry worked : 1u
amount Gopal was paid per day : 1p + 5
amount Henry was paid per day : 1p
3u x (1p + 5) = 3up + 15u ββ-> 2940
1u x 1p = 1up ββ-> 910
3 x 910 + 15u = 2730 + 15u ββ-> 2940
1u ββ-> (2940 β 2730)/15 = 14
3u ββ-> 14 x 3 = 42

Ans : (a) \$2940; (b) 42 days.

0 Replies 0 Likes

Typo, ….. 14 X 3 = 42…

2 Replies 0 Likes

Thanks,i appreciate you pointing that out π

0 Replies 0 Likes βAccepted Answer

I see. Thanks for pointing out my mistake.

Appreciate it.

0 Replies 0 Likes

Let the amount paid to Henry be “u”, that means Gopal will be paid “u + 2030”

a) u + (u + 2030) = 3850
2u = 3850 – 2030 = 1820
u = 1820/2 = 910

Gopal was paid = 910 + 2030 = \$2940 ##

b) If Gopal was to work the same number of days as Henry, he would be paid 2940/3 = \$980

The difference = 980 – 910 = \$70
Since the difference per day is \$5, the number of day Henry worked = 70/5 = 14 days

Gopal work 3 time more days, = 14 X 3 = 42 days ###

0 Replies 0 Likes