LEARNConcierge

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Hi,

Can sonesom help on the above question?

Thank you so much.

Answer

This is a Distance Speed Time question. 

1. Coach time 3h.  180km.

2.  Car. Start at 12. Speed 75.

   Time    Speed    Distance   
Coach   3 60 180
       

a)

180 ÷ 3 = 60 km/h.

b)

   Time  speed     distance 
Coach 1  0.5  60  30
Coach 2 1u 60 60u
Car 1u 75 75u

30 + 60u = 75u

30 = 75u – 60u

15u = 30

1u = 30 ÷ 15 = 2 h

12h + 2h = 14 h = 2.00 pm

 

😊

 

 

0 Replies 0 Likes
LEARNConcierge