Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Town X and Town Y were 850 km apart. Jason left Town X and Town Y and traveled at an average speed of 84 km/h. One hour later, Hanis left Town Y for Town X. Both of them met 4 hours after Hanis left Town Y. Find the average speed of Hanis.

Source: ?

Answer

107.5 km/h

0 Replies 0 Likes

850 – 84 = 766
84 x 4 = 336
756 – 336 = 430
430/4 = 107.5

Ans : 107.5 km/h.

0 Replies 0 Likes

X———–A————————————-O—————————————————-Y

¦—84km–¦

J left Town X one hour ago before H started from Town Y. In another word, J start from point A.

  • 1. The rest of 4 hours J and H traveled 850 – 84 = 766 km
  • In the 4 hours, J traveled 84 x 4 = 336 km
  • Therefore, H traveled 766 – 336 = 430 km in 4 hours
  • Hence, H’s average speed for the 4 hours is 430 ÷ 4 = 107.5 km/h
0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres