Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Box A contains 50-cent coins and Box B contains 20-cent coins. Box B has twice as many coins as Box A. The amount of money in Box A is $1.40 more than the amount of money in Box B. 

(a) How many 20-cent coins are there?

(b) How much money is in both boxes altogether?

Answer

Since Box-B is twice as much as Box-A.

In a set there is two 20-cent and one 50-cent.

The difference is 10-cent for a set.

14 set of two 20-cent and one 50-cent will give the difference of $1.40.

14 * 2 = 28 (Because 14 set of two 20-cent)


Setp

a) $0.20 * 2 = $0.40

    $0.50 – $0.40 = $0.10

    $1.40 / $0.10 = 14

    14 * 2 = 28

b) 28 * $0.20 = $5.60

     14 * $0.50 = $7   or    $5.60 + $1.40 = $7

     $5.60 + $7 = $12.60

 

1 Reply 1 Like ✔Accepted Answer

tq!

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres