Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

5/8 john -> 2/5 tom

10/16 john -> 10/25 tom

john -> 16u

tom-> 25u

16u+25u = 41u

41u = $1230

1u=1230/41 = $30

25u – 16u =9u

9u = 9×30 = $270

0 Replies 0 Likes ✔Accepted Answer

Since 5/8 of John’s money is equal to 2/5 of Tom’s money, this means that we can try to make the numerators the same in order to compare directly.

5/8 = 10/16
2/5 = 10/25

This means that John has a total of 16 units, and Tom has a total of 25 units, for a total of 41 units and a difference of 9 units.

41 units = $1,230
1 unit = $1,230 ÷ 41
= 30
9 units = 9 × $30
= $270

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres