Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

25 × $0.20 =  $5
$5 ÷ $0.50 = 10

This means that 25 20¢ coins were exchanged for 10 50¢ coins.

  20¢ coins 50¢ coins
Before 1 unit 2 units
Change -25 +10
After 1 part 8 parts

Making the 20¢ column into 8 parts:

  20¢ coins 50¢ coins
Before 8 units 2 units
Change -200 +10
After 8 parts 8 parts

8 units – 200 = 2 units +10
8 units – 2 units = 10 + 200
6 units = 210
1 unit = 210 ÷ 6
= 35 (no. of 20¢ coins)
2 units = 35 × 2
= 70 (no. of 50
¢ coins)

35 × $0.20 = $7
70 × $0.50 = $35
$35 + $7 = $42

0 Replies 0 Likes
Find Tuition/Enrichment Centres