Find Tuition/Enrichment Centres

AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

victoria spent 50% of her money and an additional $413 on a TV set. She then spent 30% of her remaining money and an additional $257 on a sound system. In the end, she had $289 left.

a)how much did victoria pay for the sound system?

b) how much did victoria have at first

 

Source: ?

Answer

70% of her remaining money = $257 + $289=$546

Her remaining money = $546 x 100/70 = $780

30% of her remaining money = $234

Total she spent on the sound system = $234 + $257 = $491 (Ans) (a)

50% of her initial money = $780 +$413 = $1193

Her initial money is $1193 x 100/50 = $2386 (ans)

 

0 Replies 1 Like
0 Replies 1 Like
Find Tuition/Enrichment Centres