AskQ logo

STUCK ON HOMEWORK?

ASK FOR HELP FROM OUR KIASUPARENTS.COM COMMUNITY!

Question

Answer

Find the distance between Town A and B.
30 minutes, Benny would have travelled 100 X 0.5 = 50km.
1/5 => 50km
5/5 -> 250km , Distance between Town A and B

At 9.30am, Andy would have travelled 80 X 0.5 = 40km.
At 9.30am, Distance between Andy and Benny = 250-40= 210km

Since they are opposing direction, the relative speed is 80+100 = 180km
Time taken to meet = 210/180 = 7/6 hours or 70mins

Time they will meet => 9.30am plus 70mins => 10:40am ##

Ref: http://www.kiasuparents.com/kiasu/forum/viewtopic.php?p=1691571#p1691571

0 Replies 1 Like